петък, 28 октомври 2016 г.

Шарена зелева салата



Една салата колкото стандартна и обикновена, толкова красива и вкусна. Един от даровете на есента – с наболялото вече зеле и последните хубави пресни чушки. Разноцветните съставки обаче я правят не само пъстра и красива, а и много полезна.


¼ средна зелка
1 морков
½ зелена чушка
½ червена чушка
3-4 с.л. царевица
2 стръка целина
сол
шарлан
ябълков оцет


Зелето се нарязва на тънки ивички (N2 на ренде Бьорнер например), слага се в купа и се намачква с ръце. Чушките се нарязват на лентички със същата дебелина, морковът се настъргва, листата целина се нарязват на ситно и всичко заедно с царевицата се слага при зелето. Добавя се сол, шарлан и оцет на вкус и се разбърква добре.






Шарланът със слънчогледовото си ухание придава невероятен аромат, а ако оцетът е натурален домашен, то салатата е самото съвършенство!
Ако пък някой има идеи за зеленчуци с друг цвят, които да доразкрасят салатата, да се обажда!













Няма коментари:

Публикуване на коментар