понеделник, 13 март 2017 г.

Картофена салата с кисело зеле




Това е една съвсем непретенциозна салата, но интересна и вкусна. Приготвя се лесно и бързо и е чудесна за зимните дни – предлага по-различен прочит на обичайната салата от кисело зеле с червен пипер и шарлан. Идеята взех от „Бон апети“.


½ кг картофи (5 средни картофа)
200 г кисело зеле (¼ средна зелка)
2 с.л. шарлан
½ ч.л. кимион
1 ч.л. ретро горчица
5-6 с.л. зелева чорба (на вкус)
щипка черен пипер


Картофите се сваряват и се обелват. Зелето се нарязва на тънки ивички и се слага в купа. Добавят се шарланът, кимионът и горчицата и се разбърква. Картофите се нарязват на едри кубчета и се слагат при зелето. Поръсва се с малко черен пипер и се налива зелевата чорба – количеството ѝ зависи от това колко е солена, идеята е да се овкусят картофите. Салата се разбърква и е готова за сервиране.






Салатата е много вкусна и засищаща и като нищо може да мине и за основно ястие – човек спокойно може да се нахрани само с нея. Но в този случай трябва да се направи по-голямо количество…













Няма коментари:

Публикуване на коментар