петък, 26 януари 2018 г.

Крем от круши



Всички продукти са на око и на вкус – целта беше да се оползотворят няколко круши, които бяха омекнали и станали прекалено сипкави, а аз не ги харесвам така.


3-4 големи круши – презрели, меки и сипкави
4-5 фурми
½ лимон – кората и сокът
1-2 с.л. бадемова паста
1-2 ч.л. какао


Всички продукти едновременно се слагат в чопър или блендер и се пасират до гладка смес, която се разлива в подходящи чаши. Лимоновият сок е необходим, ако крушите са прекалено сипкави и не могат да се пасират; може и без него. Вкусно става и с лайм, но сякаш ароматът на лимона повече ми допадна – повече подхожда на вкуса на крушите.
Вместо фурми може да се ползва друг подсладител по желание. Бадемовата паста служи за сгъстяване и уплътняване на крема, може да се замени с друго по желание – някакъв тахан например…






Кремът става леко рядък, но е много вкусен! С чудесен аромат и най-вече е спасение за сипкавите круши, на които почти всички се мръщят…












Няма коментари:

Публикуване на коментар