10 декември 2018

Украса от топки за прозореца




По Коледа топките са навсякъде – на елхата, в разни купи и съдинки, окачени по какви ли не дръжчици и рафтчета или разпилени небрежно по масата в компанията на умопомрачително вкусните коледни сладки… А защо не и висящи на красиви панделки на бравата на прозореца? Без съмнение с десетина топки и няколко метра подходяща лента може да се направи наистина ефектна украса за прозореца. При това не са нужни кой знае какви умения и сръчност, а само:


10-ина топки (в два цвята и с различна големина)
4-5 метра лента (златиста или цветна, може и карирана)
ножица


От лентата се отрязват парчета с различна дължина – толкова на брой, колкото са топките. Целта е топките да бъдат подредени каскадно. В единия край на всяка лента се завързва на панделка по една топка (на лентички с различна дължина се редуват и топки с различен цвят и големина). Другите краища на лентите се събират и се завързват или зашиват заедно. Към тях се прикрепя друга лентичка, с която цялата каскада да се завърже на бравата на прозореца. Завързването трябва да стане здраво, за да не изпадне всичко при отваряне на прозореца… А той пък трябва да се отваря съвсем внимателно!








В крайна сметка се получава една много интересна и не толкова популярна украса. За съжаление снимките не могат да предадат достатъчно добре тази ефектна каскада от топки – през деня светлината идва отзад (отвън), а вечерните пък са със светкавица… Но въпреки всичко Снежко е неотлъчно на пост – в компанията на две прелестни елхички сестрички…










Няма коментари:

Публикуване на коментар