05 април 2021

Крем „Зелена магия“




Това зелено кремче наистина е вълшебно – като в същинска магия в него изненадващо се срещат две съставки, завихрят се, смесват се до неузнаваемост, за да се получи в резултат нещо неочаквано и очарователно. И пак като в магия всичко се случва неимоверно лесно и завидно бързо. Действително кремът е прелестен – много лек, свеж и копринено нежен. За 2 порции са нужни:


2 кивита
1 авокадо
2 с.л. сироп от агаве (на вкус)


Плодовете се обелват и всичко заедно се пасира в чопър или кухненски робот до гладък крем, който се разпределя в подходящи купички или чашки. Добре е да се приготви непосредствено преди консумация, защото като престои, потъмнява леко. От друга страна, обаче е много приятен, когато е охладен…




Кремът е разкошен – с прекрасен зелен цвят, много свеж и с изключително нежна и фина текстура. Свежестта се дължи на кивитата, а плътността и копринената нежност – на авокадото, т.е. обединявайки се, тези две съставки наистина сътворяват магия. Заедно с това кремчето има и превъзходен хрупкащ елемент (и цветови акцент също) от семенцата на кивитата. И не на последно място – приготвя се за секунди!










2 коментара:

  1. Много е вкусен този крем и прекрасно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Да, учудващо вкусен се получи и цветът е трепач. А най-забележителното в цялата работа е с колко малко съставки е!
      Поздрави и от мен!

      Изтриване