tag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.comments2024-03-22T10:09:58.165+02:00ХралупкаМария Колеваhttp://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comBlogger416125tag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-85677203260408020182024-03-22T10:09:58.165+02:002024-03-22T10:09:58.165+02:00И аз благодаря! Надявам се да Ви хареса! :)
И аз благодаря! Надявам се да Ви хареса! :)<br />Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-40398587862421513192024-03-21T10:20:44.343+02:002024-03-21T10:20:44.343+02:00Чудесна рецепта! Благодаря за идеята! Чудесна рецепта! Благодаря за идеята! Марияnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-51608038649080646472024-02-22T11:21:55.047+02:002024-02-22T11:21:55.047+02:00Надявам се да ти хареса, Ели. Аз поне открих съвсе...Надявам се да ти хареса, Ели. Аз поне открих съвсем нов вкус в това ястие и останах очарована. :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-62662832975673212772024-02-22T09:02:48.930+02:002024-02-22T09:02:48.930+02:00Миме,
задължително ще изпробвам и твоя вариант.Пре...Миме,<br />задължително ще изпробвам и твоя вариант.Прекрасна е и твоята леща.Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-40421071072868842362024-02-20T11:50:15.581+02:002024-02-20T11:50:15.581+02:00Ели, горещо ти препоръчвам (ако нямаш някакъв проб...Ели, горещо ти препоръчвам (ако нямаш някакъв проблем естествено) да пробваш и със сладък картоф! Получава се наистина нещо вълшебно! Видях и твоя гръцки вариант - и той изглежда интересно, макар че не е много по-различен от моя. И при теб има кориандър, а той влиза в състава на кърито (но освен него има още и куркума и кимион). Дафиновият лист, мащерката и розмаринът обаче правят разликата, портокалът също е интересно решение - явно го слагат за киселина, но и за сладост и за аромат. Хубава седмица!Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-75215423915476985272024-02-20T09:08:29.982+02:002024-02-20T09:08:29.982+02:00Миме,
прекрасна е и твоята леща.Аз преди време пра...Миме,<br />прекрасна е и твоята леща.Аз преди време правих по една гръцка рецепта.Беше със сладък картоф / аз не добавих /, но имаше зърна кориандър и парче портокал.Има я в моя блог.Също се получи прекрасна леща, вкусна и ароматна.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-3621549576386839832024-01-31T15:35:34.445+02:002024-01-31T15:35:34.445+02:00За съжаление в моето детство никога не се е готвил...За съжаление в моето детство никога не се е готвил булгур, спомените ми с него са, че баба го купуваше за пилетата. Чак преди няколко години започнах да се интересувам от него като "човешка храна" ;), за мен винаги си е бил кокоша храна... :( Колко много съм пропуснала, сега много ме е яд... Благодаря ти за връщането в онези хубави времена, Ели! И благодарение на теб пробвах и сладкия вариант - със сушени плодове, наистина е много вкусно! :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-91313798968313143182024-01-31T14:02:53.655+02:002024-01-31T14:02:53.655+02:00Миме,
моята баба винаги готвеше булгур с кисело зе...Миме,<br />моята баба винаги готвеше булгур с кисело зеле - постно или с цял петел.Ставаше много вкусно.Навремето ориза е бил доста скъп и хората са използвали предимно булгур.Но стария булгур наистина беше много вкусен за разлика от сегашния - български или турски.Няма този вкус.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-48930010399830363222024-01-31T13:55:14.532+02:002024-01-31T13:55:14.532+02:00Благодаря най-сърдечно, Ели! Радвам се, че намираш...Благодаря най-сърдечно, Ели! Радвам се, че намираш интересни неща при мен. Всичко най-добро и на вас, здраве и благодат!Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-56184624405630854412024-01-31T13:43:19.004+02:002024-01-31T13:43:19.004+02:00Миме, супата и бонбоните са чудесни.Идеите за Рожд...Миме, супата и бонбоните са чудесни.Идеите за Рождество Христово също.От време на време надничам тук, в твоя блог и намирам много интересни идеи и рецепти.Благодаря ! Бъдете здрави и благословени !<br />Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-14079152687131569452024-01-31T11:21:09.939+02:002024-01-31T11:21:09.939+02:00Благодаря, надявам се да Ви хареса! :)
Благодаря, надявам се да Ви хареса! :) <br />Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-74115046667373528692024-01-30T16:52:29.790+02:002024-01-30T16:52:29.790+02:00Чудесно изглежда, сигурно е много вкусно! Добра ид...Чудесно изглежда, сигурно е много вкусно! Добра идея, ще я пробвам! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-66503411883270433572024-01-30T11:40:35.728+02:002024-01-30T11:40:35.728+02:00Най-сърдечно Ви благодаря за добрите думи и за пре...Най-сърдечно Ви благодаря за добрите думи и за прекрасните пожелания! <3 Всичко най-добро и на Вас!<br />За съжаление нямам опит с безглутенови брашна в теста, които се месят (и точат), ползвала съм ги само за кексово тесто - там нещата се получават чудесно. Но за тесто за питки и баници не мога да Ви дам отзив. Доколкото знам, на пакета на безглутеновите смеси пише за какво са подходящи - евентуално това може да Ви помогне. Друго, за което се сещам - за баници доста хора ползват оризови кори, ако това Ви устройва, пробвайте с тях. Дано поне малко съм била полезна! :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-52116422770713828252024-01-30T08:52:25.941+02:002024-01-30T08:52:25.941+02:00Здравейте,
Понеже избягвам глутена, дали вашите ре...Здравейте,<br />Понеже избягвам глутена, дали вашите рецепти за тестени изделия ще станат с безглутеново брашно? Благодаря Ви предварително, имате много хубави рецепти и доста от тях вече съм правила. Бъдете жива, здрава и благословена. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-5401414004026951162024-01-27T15:55:33.794+02:002024-01-27T15:55:33.794+02:00За съжаление ще Ви разочаровам - не мога да Ви дам...За съжаление ще Ви разочаровам - не мога да Ви дам съвет по въпроса... Самата аз имам същия проблем - последният оцет (от 2022 г., миналата година пропуснах поради липса на домашен материал) не стана като предишните години. Мислех, че като престои по-дълго, ще се подобри, но няма положителен резултат... И аз се чудя защо се получава така, след като винаги го правя по един и същи начин (е, през годините и аз малко поекспериментирах със захарта, меда и изобщо липсата на допълнителен сладък елемент, защото нашите ябълки са сладък сорт), явно ферментацията зависи и от моментните климатични условия - колко е топло времето например. Съжалявам, че не успях да Ви помогна, мога само да се надявам, че тази есен нещата ще се получат както за Вас, така и за мен, важното е да не се отказваме!Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-43972658930526313382024-01-27T10:50:31.600+02:002024-01-27T10:50:31.600+02:00Преди две години за първи път си направих ябълков ...Преди две години за първи път си направих ябълков оцет и се получи отличен резултат.Но вече две години се мъча да повторя същия резултат ,но нещо не ми се получава така хубав както първия път.Оцета ми докарва на вино.Къде греша.Захарта ми е повече, но и първия пък беше повече.Миналата година сложих мед и пак не се получи.Къде греша.Моля за съвет.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-58832617051967365442023-12-27T19:31:41.605+02:002023-12-27T19:31:41.605+02:00Благодаря, да Ви е сладко! :)Благодаря, да Ви е сладко! :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-34798037318846804852023-12-26T02:42:43.650+02:002023-12-26T02:42:43.650+02:00Страхотна рецепта. Опитахме го и направо е суперСтрахотна рецепта. Опитахме го и направо е суперAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-4940828603481561762023-11-27T11:24:03.958+02:002023-11-27T11:24:03.958+02:00Благодаря! Естествено с подправките може да се екс...Благодаря! Естествено с подправките може да се експериментира, тогава всеки път ще се получава различно ястие. Радвам се, че идеята Ви е харесала. :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-30526003954484335452023-11-22T22:58:26.888+02:002023-11-22T22:58:26.888+02:00супер е. Може много да се разнообразява. Пробвах с...супер е. Може много да се разнообразява. Пробвах с кориандър, малко сушени домати. хубав вкус. Напомня малко за картофено кюфте или пък пататник.mitko_zephyrhttps://www.blogger.com/profile/13084536414886381771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-53837450766971647662023-11-16T17:12:46.773+02:002023-11-16T17:12:46.773+02:00И аз благодаря за отзива! Да Ви е сладко! :)И аз благодаря за отзива! Да Ви е сладко! :)Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-56418118861008569502023-11-16T15:54:41.839+02:002023-11-16T15:54:41.839+02:00Благодаря за рецептата. С царевично нишесте също с...Благодаря за рецептата. С царевично нишесте също става, но с тапиоката е по удачен вариант според мен. И какао добавям повече :)Тапиока перлиhttps://shop.sweetplace.bg/tapioca-pearls.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-17667157915646393772023-11-09T10:39:04.464+02:002023-11-09T10:39:04.464+02:00Ели, кладницата изобщо не е задължителна - ако изо...Ели, кладницата изобщо не е задължителна - ако изобщо консумирате гъби, може да се ползва някакъв друг вид. Иначе - всякакви зеленчуци са добре дошли! Важното е да хапнем просо! :)<br />Много слънце и усмивки!Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-74206981557532547182023-11-09T09:22:39.075+02:002023-11-09T09:22:39.075+02:00Миме,
просото използвам и обичаме.Но все още не се...Миме,<br />просото използвам и обичаме.Но все още не се решавам да приготвям кладница.Знам,че е тежка храна.Но ястието ти е чудесно.Знам, защото приготвено така ще има чудесен аромат и вкус.Просото е лесно за усвояване и много полезно.Не предизвиква киселини в стомаха.Редовно го използват в руската и украинската кухня.В българската също е използвано навремето много често.Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5056468085558014213.post-41583402730838442732023-11-05T10:42:56.426+02:002023-11-05T10:42:56.426+02:00Ще имам лично мнение по въпроса съвсем скоро - кат...Ще имам лично мнение по въпроса съвсем скоро - като опитаме тазгодишната туршийка. ;) Този път реших и аз да заложа на 4% сол и нямам търпение да видя резултата...Мария Колеваhttps://www.blogger.com/profile/17885477090063823029noreply@blogger.com