10 юли 2020

Салата от тиквички, моркови и краставици




Това е една колкото елементарна, толкова и вкусна салата. Попаднах на идеята за нея съвсем скоро, но вече ми е любима! Просто съм изумена от нейната простота – и на продуктите, и на техниката на приготвяне. А още от първата хапка плени вкусовите ми рецептори и ме пристрасти. Учудващо вкусна, изключително свежа, разкошно хрупкава, цветна и ароматна – какво повече може да се желае от една салата! Има само един недостатък – след като се посоли и разбърка, бързо започва да отбива много сок (всъщност за някого това може да е предимство). Така че трябва да се поднесе веднага след като се овкуси. Количествата на продуктите са ориентировъчни, но за 2-3 порции са необходими:


1 малка тиквичка
1 морков
1 малка краставица
1/3 глава червен лук
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
няколко стръка копър
струйка зехтин
лимонов сок
сол на вкус




Тиквичката, морковът и краставицата се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на тънки полумесеци, чесънът се накълцва или се пасира, магданозът и копърът се нарязват на ситно. Всичко се слага в купа и се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се и се сервира веднага.




Салатата е невероятна – изключително свежа и хрупкава, с прекрасни вкусове, цветове и аромати. Всяка хапка от нея е изключителна наслада! Просто не мога да ѝ се наситя!








2 коментара:

  1. Миме,
    правя тази салата редовно, чудесна става.Прекрасно предложение е за лятото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели, много е свежа салатата и е идеална за лятото! Хубави почивни дни!

      Изтриване