Освен от един основен продукт – само от магданоз или само от босилек, чудесно песто може да се направи и комбинирано от тези прелестни ароматни подправки. А когато към тях се добавят и малко розмарин и няколко маслинки, се получава още по-богато и ароматно кулинарно творение.
1 голяма връзка магданоз
1 шепа листа от босилек (и малко връхчета от цветовете)
2-3 стръка розмарин
20-ина маслини
50 г орехи
3 скилидки чесън
40-50 мл зехтин (ароматен)
сокът на ½ лимон (или струйка ябълков оцет)
½ ч.л. сол
Всички продукти се пасират едновременно до гладка смес. Пестото се сипва в бурканче и се съхранява в хладилника.
Миме,
ОтговорИзтриванепестото е чудесно, правя и аз комбинации от треви за сосове и песто.Прекрасна идея за летните горещи дни.
Поздрави !
Благодаря, Ели! Обичам да експериментирам с различни продукти и комбинации, заслужава си...
Изтриване