Сливите се нарязват на четвъртинки, за да се извадят по-лесно костилките, и се слагат в подходяща тава. Налива се малко водичка и се пекат на 180-200 градуса на долен и горен реотан около час – докато омекнат. Междувременно се разбъркват 2-3 пъти, а ако водата изври, се долива още. Накрая при мен не остана почти никаква течност, но по желание може да се остави някакъв сироп.
Страници
- Начало
- Истинската храна (салати)
- Супички
- За някои – гарнитура, за други – основно
- Тестени изкушения
- Баници какви ли не
- Козуначени истории
- Сладости разни
- Пица & паста
- Хайвери, пастети, сосове
- Закуска за шампиони
- Наздраве
- За "когато сняг забръска"
- Природна аптека
- Уютно
- Баба Марта
- Вкусна Коледа и Нова година
- Весела Коледа и Нова година
18 август 2024
Конфитюр от сини сливи без захар
Сливите се нарязват на четвъртинки, за да се извадят по-лесно костилките, и се слагат в подходяща тава. Налива се малко водичка и се пекат на 180-200 градуса на долен и горен реотан около час – докато омекнат. Междувременно се разбъркват 2-3 пъти, а ако водата изври, се долива още. Накрая при мен не остана почти никаква течност, но по желание може да се остави някакъв сироп.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар