Количеството и съотношението на целината и морковите е въпрос на вкус и е според броя и големината на порциите; според мен за 2 порции – ако нямате намерение да останете само на салата ;) – са достатъчни:
½ голяма или 1 малка глава целина
2-3 моркова
няколко листенца целина за цвят и за украса
сол
ябълков оцет
(ароматен зехтин)
Целината и морковите се настъргват на едро ренде, овкусяват се малко сол, няколко капки ароматен зехтин (може и да се пропусне даже за по-здравословен вариант) и ябълков оцет на вкус и всичко се разбърква добре. За контраст и цвят на салатата може да се добавят и няколко ситно нарязани листенца целина.
Бърза, лесна и много полезна салата! И вкусна естествено!
(ароматен зехтин)
Целината и морковите се настъргват на едро ренде, овкусяват се малко сол, няколко капки ароматен зехтин (може и да се пропусне даже за по-здравословен вариант) и ябълков оцет на вкус и всичко се разбърква добре. За контраст и цвят на салатата може да се добавят и няколко ситно нарязани листенца целина.
Бърза, лесна и много полезна салата! И вкусна естествено!
Няма коментари:
Публикуване на коментар