10-ина средни картофа (1 кг)
2 глави лук
4 скилидки чесън
струйчица зехтин
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 щипки сушена чубрица
20-ина зелени маслини без костилка (100-120 г)
сол на вкус
Картофите се измиват добре и се сваряват.
През това време лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в малко водичка и зехтин с щипка сол, докато омекне. Чесънът се нарязва на ситно.
Сварените картофи се нарязват на едри кубчета (ако не са много стари, аз не ги беля) и се слагат в леко подмазана тава. Добавят се чесънът, лукът и чубрицата, посолява се на вкус и се разбърква леко. Пекат се на 200 градуса около 15 мин. – докато станат златисти.
Маслините се нарязват на шайби, магданозът и копърът – на ситно.
Запечените картофи се поръсват с магданоза, копъра и маслините и всичко се разбърква добре. Оставя се за няколко минути да се смесят вкусовете и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар