2-3 сладки картофа
сол на вкус
къри
сух чесън
бучица кокосово масло (колкото лешник)
В затоплена незалепваща тава (мушка се във фурната за кратко, докато тя загрява) се слага малко кокосово масло, за да се разтопи. Картофите се нарязват на кръгчета и се подреждат едно до друго в тавата, след което се обръщат (омаслената долна страна да дойде отгоре). Посоляват се на вкус и се поръсват с къри и чесън. Пекат се на 200 градуса 20-ина мин. – докато омекнат.
Картофките са съвсем непретенциозни, но в това е очарованието им – приготвят се изключително бързо и лесно, с минимум продукти и без сложни кулинарни техники. А са неустоимо вкусни!
бучица кокосово масло (колкото лешник)
В затоплена незалепваща тава (мушка се във фурната за кратко, докато тя загрява) се слага малко кокосово масло, за да се разтопи. Картофите се нарязват на кръгчета и се подреждат едно до друго в тавата, след което се обръщат (омаслената долна страна да дойде отгоре). Посоляват се на вкус и се поръсват с къри и чесън. Пекат се на 200 градуса 20-ина мин. – докато омекнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар