08 септември 2020

Замразени печени патладжани




Редом до печените чушки във фризера запазено място имат и печените патладжани. Когато се размразят (подобно на чушките), са като току-що изпечени. И са много удобни за употреба, защото са прибрани обелени и отцедени – само се накълцват на дъската или се слагат в каната на блендера в зависимост от рецептата, в която ще се ползват.




И така, патладжаните се изпичат на когото както му е удобно (аз ползвам една стара скара – така се придава и опушеният елемент), обелват се и се оставят да се отцедят известно време. Тогава се разпределят в найлонови торбички по 1 или 2-3 броя (зависи от големината им). Пликчетата се загъват добре и готовите пакетчета се слагат във фризера. За удобство на всяко пакетче записвам какъв грамаж е. Това е всичко – кьопоолуто, баба ганушът и хумусът с патладжани за зимата са подсигурени!







2 коментара:

  1. И аз по същия начин ги правя патладжаните за фризер.Чудесни се получават.За разядки през зимата са наистина едно вкусно допълнение.
    Поздрави и усмихната и цветна есен !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, рано ми на мен за есента, лятото е още тук в пълната си сила! Да се насладим максимално на всеки оставащ ден от него! Есента ще почака! ;) А зимата е подсигурена с патладжани...

      Изтриване