Тиквичките са любим продукт у дома и присъстват редовно на трапезата ни, приготвени по какви ли не начини. И макар че най са ни на сърце печени на фурна, първите за тази година реших да метна на скарата за няколко минутки, след което да ги овкуся с чесново песто, приготвено от започналите да стават твърди и жилави стръкове на пресния чесън. И останах очарована от резултата – чудесно пролетно ястие, изключително свежо и апетитно. Естествено количеството на тиквичките и на пестото е съвсем неангажиращо – зависи от броя на порциите, които се целят.
сол на вкус
2-3 с.л. чесново песто
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета или лентички (при мен N3 на ренде Бьорнер – стават много фини и красиви, но може да са и по-дебели) и се посоляват. Без да се изчаква да си пуснат водата (така остават леко хрупкави), се пекат на грил скара или тиган за 1-2 мин. от всяка страна. Готовите тиквички се слагат в тенджера или друг съд с капак и се добавя чесновото песто. Разбърква се внимателно, за да се овкусят всички резенчета, но без да се разкъсат. Оставят се да се задушат 10-ина мин. и са готови за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар