300 г кладница
струйки шарлан (олио по избор)
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. чесново песто
Гъбите (не ги мия) се накъсват на ивички по дължина и се пускат в загрятата мазнина. Разбъркват се непрекъснато в продължение на 2-3 мин. на средна степен на котлона, за да не загорят, като се внимава да не станат на каша. Когато започнат лекичко да си пускат сок, се оставят да се задушават под капак на слаб огън около 5 мин. (на няколко места прочетох, че ако се готвят дълго, стават жилави). Подправят се със сол и черен пипер на вкус и тенджерата се оставя без капак, за да се изпари излишната течност. Тогава се сваля от котлона, добавя се чесновото песто и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар