Пресни картофки с чесън си е класическа комбинация в пролетното меню на мнозина. Но когато чесънът е в компанията на няколко зелени подправки и под формата на песто, нещата стават още по-добри. Въпросното чесново песто се оказа много добро попадение – подхожда и на зеленчуци на грил, и на гъби (задушена кладница), и на картофки… Не че има нещо сложно в готвенето на пресни картофи, но когато разполагаме с предварително приготвено песто, всичко е още по-бързо и лесно. Единственото, което трябва да се прецени, е какво количество картофи да се сложат в тенджерата… И така, за две порции са достатъчни:
10-ина средни пресни картофа
сол на вкус
1 с.л. чесново песто
Картофите се измиват добре, без да се белят. Нарязват се напречно на две, слагат се в тенджера с малко водичка, посоляват се и се задушават на слаб огън, докато омекнат. Ако е останала вода, се оставят без капак, докато се изпари всичката течност. Тенджерата се сваля от котлона, добавя се чесновото песто и се разбърква добре, за да се овкусят всички картофи. След няколко минути са готови за сервиране с предпочитана салата и студена биричка. Мммм…
Няма коментари:
Публикуване на коментар