22 декември 2016

Елхички от хартия чрез прегъване (оригами)
Тези елхички са просто прелестни! Нежни, красиви, закачливи… като балеринки са! За мое съжаление не съм ги измислила аз и дори не си помислям да описвам или показвам в снимки как се правят – просто не се наемам. Не че сгъването им е толкова сложно, но всичко прекрасно е онагледено в един чудесен сайт – Крокотак, където ги открих за първи път.
От мен са само идеите как да ги използваме…

Ако си направите повече от тях, става чудесна горичка. ;) Е, целта не беше това, но елхичките могат да се поставят навсякъде и са чудесна украса на дома. Може да се направят и по-дребни от по-малки квадратчета хартия.
Може да се направи и композиция с подходящи фигурки на Дядо Коледа и Снежко. Тя е прекрасна и сама по себе си, но може да се ползва и като декор за снимки на коледни лакомства


Много ефектно приложение може да им се намери и при сервиране на новогодишната трапеза – гостите ще останат приятно изненадани, ако заварят в чинията си една такава красавица, която ще бъде и подарък за тях (всъщност това беше предназначението на елховата горичка по-горе). Не е същото като да седнеш пред празна чиния, нали?Няма коментари:

Публикуване на коментар