22 декември 2016

Гирлянди от коледни картички
Какво правите с получените коледни картички? Имате ли купчинка от тях вкъщи, или след празниците се чудите как да се освободите от тях, защото са поредната натурия? То в последните години хартиените картички, изпратени по пощата, са рядкост; за повечето хора това си е отживелица. Но има нещо изключително мило и сгряващо сърцето в това да изпратиш или получиш картичка по пощата… Ако имате вкъщи картички, събирани с години, тази идея е за вас!
Това е един изключително симпатичен и позитивен начин да украсим дома си за празниците – да си направим гирлянди от картички, изпратени от близки и приятели. Защото това не са просто картончета с рисунка или снимка на коледна тематика, а благословии. Изпращачът е вложил в написаното пожелание сърцето и положителната си мисъл. Така че подреждайки картичките под формата на гирлянди, ние не само правим украса, а си припомняме всяко благопожелание и неговия автор. Докато редим картичките, четем и пожеланията вътре и започват да изплуват спомен след спомен… И започваме да се усмихваме… Всяко следващо пожелание е съпроводено с все по-широка усмивка, а на душата ни става все по-топло и светло…
Изработването на гирляндите е изключително просто; най-сложното е да се намери подходящо място, където да се опънат… И така, нужни са:


стари коледни картички
ленти с подходяща дължина
кламери (цветни)
Лентите се завързват на подходящи места (опъват се като въже за простиране) и по тях с кламери се закачват картичките. Получава се един цветен и празничен простор, простор за коледни благословии… Освен хоризонтално гирляндите може да се направят и вертикално – стига да се намери удобно за целта място…
И така за броени минути имаме прекрасна коледна украса, уникална при това. Не само че друг няма да има такива гирлянди, но и нашите собствени всяка година са различни, защото всеки път редът на картичките е различен…Няма коментари:

Публикуване на коментар