30 юни 2017

Домати с магданозено песто




Магданозеното песто е нещо изключително вкусно, както и полезно. Не е толкова популярно като класическия си босилков събрат, но е достойна негова конкуренция. И е чудесна добавка към какво ли не – салати, печени зеленчуци и всякакви ястия, носещи магданоз, че дори става и за плънка на солени кифлички! Възможно най-простият вариант за салата, но много ефектен и вкусен е с домати и маслини. За 1 порция са нужни:


1 розов домат
2-3 с.л. магданозено песто
няколко маслинки за украса


Доматът се нарязва на дебели резени, които се подреждат в чиния. Върху всяко парче домат се слага по малко от пестото и салатата се украсява с маслини и листенца магданоз.




Оцет и зехтин са излишни – те са си вътре в пестото, солта също…
Салатата е разкошна – красива, свежа, ароматна и много вкусна!








Няма коментари:

Публикуване на коментар