29 декември 2018

Новогодишни късмето-подаръчета и късмето-задачки



Няма как новогодишната нощ да мине без късмети – без значение дали ще бъдат в баницата, под формата на малки картички или в друг вариант. За настъпващата година трябва да бъдат отправени най-хубавите пожелания, защото всеки очаква с надежда в сърцето те да се сбъднат. Но за да се разведри атмосферата и да се повдигне настроението на празнуващите, обичайните благопожелания може да се заменят с остроумни и с чувство за хумор такива.
В последните години нетът се напълни с новогодишни пожелания – едно от друго по-интересни и оригинални. Обикновено са в рима и по правило обещават на притежателя си най-вече някаква материална придобивка. Тези късметчета пожелания са остроумно съчинени и са достатъчни и просто написани или разпечатани на листче. Ако обаче обещаната печалба „се илюстрира“ с някакво дребно предметче, смехът до сълзи е гарантиран. Така хем е много весело и забавно, хем се получава 2 в 1 ефект – към късметчето има и закачливо подаръче. Ето пример за 12 такива късметчета и подходящи подаръчета към тях (идеята съм заимствала от една сръчна вещица):




Белачка за зеленчуци:
ЯСТИЯ ВКУСНИ С ЛЮБОВ ЩЕ ДЕКОРИРАШ
И АПЕТИТА НА ОКОЛНИТЕ ЩЕ ПРОВОКИРАШ!

Лак за нокти:
СЕРИОЗЕН КУРС ТИ ПРЕДСТОИ
С ПИЕНЕ И ТАНЦИ ДО ЗОРИ.
ЗА ТЯХ ТИ СЕ ПОДГОТВИ!

Календарче (с провокативна картинка):
ГОДИНАТА ЗАПОЧВА ВЕЧЕ –
ЩЕ СТИГНЕШ В НЕЯ НАДАЛЕЧЕ!

Запалка:
ЛЮБОВ СЪРЦЕТО ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
КОГАТО ЗИМА ПРЕСПИ ВЪН ЗАВЕЕ!

Сантиметър:
С ФИТНЕС СЕ ЗАХВАЩАШ ЗДРАВО
И ЩЕ ПРИДОБИЕШ СТРОЙНО ТЯЛО!

Детско портмоне:
КОЛКОТО ЗВЕЗДИЧКИ НА НЕБЕТО,
ТОЛКОВА ПАРИЧКИ В ПОРТМОНЕТО!

Малка чашка:
ЩЕ СЕ СБЪДНЕ ТВОЯТА МАНИЯ
ДА СИ ДУШАТА НА ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ,
НО ЕДНО ПОМНИ –
ВСЕ ПАК ЧАШКИТЕ МЕРИ!

Детска количка:
ЧАКА ТЕ ЩАСТИЕ НА ЧЕТИРИ КОЛЕЛА –
ДОГОДИНА ЩЕ ИМАШ НОВА КОЛА!

Балон:
ЩЕ ИЗПЪКНЕШ С КАЧЕСТВА ПРЕД ДРУГИТЕ
И СЕ ИЗДИГАШ – ТВОИ СА ЗАСЛУГИТЕ!

Карти „Черен Петър“:
ОТ РАБОТА ГЛАВАТА ВЕЧЕ ТЕ БОЛИ,
ОТПУСНИ СЕ, ОТДАЙ СЕ НА ЗАБАВНИТЕ ИГРИ!

Презерватив:
ЗАБРАВИЛ ВСЯКАКЪВ КОМПЛЕКС,
ЩЕ МИСЛИШ ТИ САМО ЗА СЕКС.

Детска свирка:
ЩЕ СЕ РЕДЯТ КУПОН ПОДИР КУПОН,
ОЧАКВА СЕ ОТ ТЕБ ДА ДАВАШ ТОН.

Естествено могат да се подготвят и други късметчета, както и подаръчетата към тях да са различни, всичко е въпрос на личен избор и чувство за хумор. Но е много забавно, ако лакът за нокти се падне на мъж, чашката на трезвеник или „Черният Петър“ – на сериозен и улегнал човек…
Как празнуващите ще се сдобият с тези късмето-подаръчета, е въпрос на настроение и фантазия – могат да бъдат разиграни в томбола, да бъдат раздадени от Снежанка или да бъдат сложени в чувала на Дядо Мраз (не, няма грешка – Дядо Коледа носи подаръците на Коледа, а Дядо Мраз – на Нова година) и всеки да си вади каквото напипа… Важното е да е весело и всички да се забавляват до изнемога!




Някои късметчета пък са в повелителна форма – за да се изпълни пожеланието, този, който си го е изтеглил, трябва да извърши някакво действие. Как звучи например призивът на връх Нова година да правиш лицеви опори или пък да изхвърлиш обувката си през вратата или прозореца… А още по-смешно и забавно е изпълнението на задачката – тогава цялата компания се залива от смях, докато „клетникът“ се старае „да заработи“ късмета си… Определено тези задачки-закачки допринасят много за доброто настроение в празничната нощ! А още подобни може да се намерят в кулата на вече споменатата вещица








Няма коментари:

Публикуване на коментар