Когато смокиновите дървета по двора са отрупани с плод, няма как тези сладки и ароматни съкровища да не се озоват в чинията за закуска. Смокините са изключително полезни, защото са богати на различни ценни вещества, така че в разгара на лятото е добре често да присъстват в менюто ни.
Под тях може да има и други плодове – в случая пъпеш и праскова. А заливката от тахан е ясна, тя е неизменна...
Ако пък смокините са като тези – едри като круши – и две-три от тях са предостатъчни… Толкова са сладки и сочни! И са още по-вкусни, когато си ги хапваш направо от дървото, а не сервирани в чиния и нарязани с нож...
Миме,
ОтговорИзтриванемного обичам смокини и ги консумирам сурови.Прекрасни са с тахан, правила съм така като плодова салата.Пълнени с различни ядки и сушени плодове също са страхотни.
Поздрави сърдечни !
И ние ги обичаме, Ели! И сурови, и сушени, и на сладко (конфитюр)... Прекрасен и много полезен плод са!
ИзтриванеКомбинацията е страхотна! Много я обичам :)
ОтговорИзтриване