14 август 2020

Пъпеш, праскови и смокини със сусамов тахан




Когато смокиновите дървета по двора са отрупани с плод, няма как тези сладки и ароматни съкровища да не се озоват в чинията за закуска. Смокините са изключително полезни, защото са богати на различни ценни вещества, така че в разгара на лятото е добре често да присъстват в менюто ни.






Под тях може да има и други плодове – в случая пъпеш и праскова. А заливката от тахан е ясна, тя е неизменна...






Ако пък смокините са като тези – едри като круши – и две-три от тях са предостатъчни… Толкова са сладки и сочни! И са още по-вкусни, когато си ги хапваш направо от дървото, а не сервирани в чиния и нарязани с нож...











3 коментара:

  1. Миме,
    много обичам смокини и ги консумирам сурови.Прекрасни са с тахан, правила съм така като плодова салата.Пълнени с различни ядки и сушени плодове също са страхотни.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние ги обичаме, Ели! И сурови, и сушени, и на сладко (конфитюр)... Прекрасен и много полезен плод са!

      Изтриване
  2. Комбинацията е страхотна! Много я обичам :)

    ОтговорИзтриване