10-ина връхчета коприва
букетче киселец
букетче магданоз
няколко маслини
ябълков оцет
сол на вкус
(струйка шарлан или студенопресован зехтин)
Копривата се намачква в кърпа, за да се обезвредят парещите власинки, и всички зелении се нарязват на ситно. Слагат се в подходяща купа или дълбока чиния и се подправят със сол и оцет на вкус (който не си представя салатата без никаква мазнина, може да си капне и малко шарлан или зехтин). Разбърква се, украсява се с маслините (мазнината от тях е правилната) и е готова за сервиране.
Салатката е разкошна – богата на множество витамини и микроелементи, изключително бърза и лесна за приготвяне, невероятно свежа и приятна. Чудесна добавка е към порция топла апетитно ухаеща леща и пълнозърнест басмати…
ябълков оцет
сол на вкус
(струйка шарлан или студенопресован зехтин)
Копривата се намачква в кърпа, за да се обезвредят парещите власинки, и всички зелении се нарязват на ситно. Слагат се в подходяща купа или дълбока чиния и се подправят със сол и оцет на вкус (който не си представя салатата без никаква мазнина, може да си капне и малко шарлан или зехтин). Разбърква се, украсява се с маслините (мазнината от тях е правилната) и е готова за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар