13 декември 2023

Камбанки и елхички от дървени фигурки




Когато видях тези изящни фигурки на камбанки и елхички в магазина, просто нямаше как да изляза от него, без да се сдобия с по едно пакетче от тях; даже и няколко прекрасни звездички уважих… Не знаех какво точно ще ги правя, но червейчето в мозъка ми веднага заработи, затова добавих към тези интересни комплектчета и едно пакетче минизвънчета. Без да претендирам за кой знае каква оригиналност и майсторско изпълнение, ето какво се получи в крайна сметка – тези симпатични камбанки и елхички, които могат да се окачат на всевъзможни места (включително и на елхата), както и няколко съвсем нелоши гирлянди… А тези сладурски висулки са и идеалното дребно подаръче за близки и приятели, което е ценно не със своята особена естетическа или финансова стойност, а с това, че е направено собственоръчно и с мисъл за конкретния получател…
И така, ето какво е необходимо:




струговани дървени камбанки и елхички (двойка от цяла фигурка и контур)
минизвънчета
цветни лентички
конец и игла
канап
ножица


Няма нужда от кой знае какви обяснения и наставления как се изработват тези висулки, добре се вижда от снимките колко е елементарно всичко.




И все пак ето накратко какво направих аз:
Фигурките се комбинират по две, като отдолу се поставя цяла, а отгоре – с изрязана среда (контур на камбанка/елхичка). В единия край на парче конец се завързват три звънчета, а другият се промушва през дупчицата на фигурката и се завързва, като целта е звънчетата да висят свободно в средата на изрязаната фигурка. През дупчиците отгоре се промушва и завързва и парче канап, който после ще служи за окачване, а в горната част на фигурката се прави красива панделка от цветна лентичка.




И това е всичко! Простичко и лесно! Не се изискват никакви специални умения или суперсили – всеки може да сътвори подобни дребни красотички, стига да има малко свободно време и желание. А крайният резултат е наистина изключително сладурски – много симпатични камбанки и елхички, които създават неподправена радост и празнично настроение.








Така пък изглеждат гирляндите – фигурките се завързват през малко разстояние на парче канап, като между тях се вмъква и по някое звънче (с помощта на конец), а за по-завършен вид в двата края се слага по едно подходящо мънисто. И тук важи същото като при висулките – правят се изключително лесно, но са красиви и интересни.








Няма коментари:

Публикуване на коментар