1 голям розов домат
2 печени зелени чушки
100 г сварен нахут
1 малка глава чесън
1 стрък пресен лук
няколко стръка магданоз
няколко листа босилек
няколко листа джоджен
оцет балсамико (тъмен)
(струйка студенопресован зехтин)
сол
Чесънът се увива в алуминиево фолио и се пече 20-30 мин. на 180 градуса (някак не върви цяла фурна да работи за такава дреболия, затова е добре да се пече заедно с друго ястие). Когато изстине, скилидките се обелват.
Доматът се нарязва на хапки, чушките се накъсват по дължина на лентички, зелените подправки се нарязват на ситно и всички продукти се слагат в купа. Подправя се със сол, зехтин (той спокойно може и да се пропусне за по-здравословен вариант) и оцет на вкус и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар