15 декември 2016

Снежен свещник




Друг много ефектен и красив вариант на свещник с подръчни материали е настоящият – бялата му повърхност, имитация на сняг, се получава от най-обикновена паста за зъби. Освен нея е нужна само суха домакинска гъба, с която да се нанесе пастата. И естествено дежурните бурканче и панделка. А за по-голям ефект на бурканчето може да се направят подходящи за Коледа фигурки с помощта на хартиено тиксо.




И така, започва се с изрязване на дребни фигурки от хартиеното тиксо – звездички, елхички, камбанки, ангелчета и каквото друго пожелаете.
Фигурките се залепват на малко разстояние по чистата повърхност на бурканчето.




На ъгълчето на суха (!) гъба се изстисква по малко от пастата за зъби и с потупване започва да се нанася по бурканчето. Ако гъбата е мокра, пастата ще започне да се пени, което не е нашата цел 😉.




Бурканчето се минава с гъбата,




докато цялото се покрие с плътен бял слой, и се оставя да изсъхне добре.




Тогава внимателно се отлепват фигурките от хартиеното тиксо (ако се свалят, без да се скъсат, могат да се ползват отново)




и на гърлото на бурканчето се завързва подходяща панделка – бяла, сребриста или друга по желание.




И отново имаме прекрасен свещник! Красив, оригинален и имитиращ току-що навалял чист и бял сняг…
Подобен резултат може да се получи вместо с паста за зъби със спрей изкуствен сняг – бурканчето се напръсква и се оставя да изсъхне.




А когато вечер в него се запали свещичка, пламъчето й играе закачливо през „прозорчетата“, оставени от хартиеното тиксо, и на нас не ни остава нищо друго, освен да се разтопим от удоволствие пред цялото очарование на тази красота...








Няма коментари:

Публикуване на коментар