Това е една много семпла и лесна салата, но вкусна и цветна. Разчупва статуквото, че мястото на репичките е само в зелената салата – оказа се, че и комбинацията им с картофи е много добра (ако листата им са свежи, може и те да се нарежат в салатата). А интересният и необичаен за картофена салата вкус се дължи на каперсите.
1 кг картофи
1 връзка (5 стръка) пресен лук
1 връзка репички
10-ина маслини
2 с.л. каперси
ябълков оцет
2 ч.л. сол (на вкус)
(струйчица зехтин)
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно, репичките и маслините – на кръгчета, каперсите се накълцват и всичко се прибавя към картофите. Добавят се сол и оцет на вкус и мъничко зехтин (може и съвсем да се пропусне) и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар