02 април 2021

Бананов шейк с мляко от тиквени семки




Това е най-простичкият и най-лесният шейк на света, при това – полезен. Млякото е от тиквени семки (сурови естествено), за чиито ценни качества знае всеки. И няма разни други нездравословни добавки като сметана, карамелен сос, шоколадови или плодови сиропи… Е, няма и никаква украса отгоре, но мен лично огромната роза от бита сметана изобщо не ме блазни… И така, за 2 чаши са необходими:


2 банана (200 г обелени)
300 г мляко от тиквени семки


Всичко се блендира до гладка смес и се налива в подходящи чаши.




Шейкът е невероятен – плътен, разкошен на вкус и супер ароматен! Бананът е напълно достатъчен и за подслаждане, и за ароматизиране, други добавки наистина са излишни. Напитката е гъстичка и е идеална за моя вкус, но който желае, може да добави и малко вода при блендирането.
Със сигурност ще стане превъзходен шейк и с всякакво друго растително мляко, но аз така оползотворих семките от една тиква, а после – и млякото, получено от тях…








2 коментара:

  1. Миме,
    чудесно мляко става и от динени и пъпешови семки както и от кайсиеви ядки.Шейкът е чудесно предложение за Великия пост.Мен също никак не ме блазнят десерти отрупани със сметана и маскарпоне.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за идеите, Ели! От пъпешови семки съм правила мляко, но от динени - не. То всъщност и няма как, защото аз си ги ям заедно с динята (дъвча ги, не ги гълтам цели) - нали и те били много полезни... ;) А кайсиевите ядки също си ги хрускаме, докато са още пресни, и те не остават за мляко... :)
      Приятни почивни дни! И вие бъдете здрави!

      Изтриване