375 г пъпешово семе (цялата изгребана сърцевина от два пъпеша)
550 г вода
1 банан
мед на вкус (по желание)
щипка смляна бурбонска ванилия
Сърцевината на пъпешите се блендира с част от водата. Сместа се прецежда и с останалата вода се промива съдържанието на цедката (аз ползвам за целта две цедки – едра и ситна, като първо прецеждам два пъти през едрата и после още два-три пъти през ситната). Добавя се бананът и се разбива пак за кратко (по желание може да се добави и лъжица мед или друг подсладител, а с малко ванилия ароматът става като от рая). Готовата напитка се сипва в чаши и се консумира с неописуемо блаженство… А може и да се сложи в хладилника за няколко часа – охладена е просто върховна!
Няма коментари:
Публикуване на коментар