2 банана
1-2 с.л. сироп от агаве (на вкус)
Авокадото се разрязва на четири, костилката се отстранява и кората му се обелва (когато е добре узряло, става много лесно). Заедно с бананите и сиропа от агаве се пасира в чопъра до гладка смес.
Получава се чудесен крем – лек, вкусен и ароматен, идеален за десерт или за междинно хапване. За подслаждане вместо сироп от агаве може да се ползва и нещо друго по избор, много приятно става с 2-3 фурми, пасирани заедно с плодовете. Но от фурмите се губи хубавият цвят – свежозеленото става блатисто... А всичко зависи и от сладостта на бананите – когато са започнали леко да потъмняват, са доста сладки и друг подсладител изобщо може да не е необходим. Но всичко е въпрос на вкус – аз предпочитам кремът да е по-сладичък, все пак говорим за десерт, нали...
Няма коментари:
Публикуване на коментар