Пастетът от слънчоглед е нещо изключително вкусно; може да се консумира както самостоятелно, така и да се използва за
баници или за различни салати и предястия или
коктейлни хапки – чудесно се съчетава с
домати и краставици например. За една такава салата от краставици са необходими:
1 краставица
3-4 с.л.
слънчогледов пастет
няколко маслинки
листенца магданоз за украса
Краставицата се нарязва на по-дебели резени, които се подреждат в подходяща чиния или плато. Пастетът се слага в шприц и върху всяко резенче краставица се шприцова по една розичка от него. Салатата се украсява с маслини и листенца магданоз и е готова за сервиране.
Няма нужда от допълнително овкусяване със сол, зехтин или оцет – пастетът си е достатъчно солен и мазен и леко накиселяващ.
Салатата е изключително свежа и приятна – краставицата е сочна, свежа и хрупкава, а пастетът добавя аромати и приятна киселинност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар