04 юни 2019

Черници със сусамов тахан




Когато любимите ми ягоди преминат, идва ред на сочните череши и сладките черници – и бели, и черни. Напоследък много се пише за ползите от тях – полезни са както плодовете (богати на антиоксиданти и какво ли още не), така и листата (за чай – срещу доста заболявания). Но най-добре е човек да си ги хапва превантивно – за хубаво начало на деня с неизменния сусамов тахан. Нищо не пречи обаче да напълва уста и при всяко минаване под отрупаното със сладки плодове дърво… Нали това е една от българските суперхрани!




И така – сладки, сочни и ароматни, черниците също са прекрасни за закуска. Бели, черни или и от двата вида, е добре да се възползваме от полезните им свойства, докато са в разгара си.






А за това не се изискват никакви усилия – човек трудно може да устои на тези едри лъскави току-що набрани екземпляри, които примамливо се спотайват в купата и кротичко си чакат някой да им обърне внимание и да ги оцени по достойнство…


















Няма коментари:

Публикуване на коментар