24 януари 2022

Райски ябълки със сусамов тахан и нар




Семпло, вкусно и здравословно – такова е съдържанието на тази купичка, предназначена за закуска. Райските ябълки са ни любими и си ги хапваме сутрин в комбинация с различни продукти – с покълнал лимец или трици например, но са превъзходни и в този по-простичък вариант само с тахан и нар. Понеже нашите плодове не са много едри, в една порция влизат:


2 райски ябълки
2 ч.л. пълнозърнест сусамов тахан
шепа зърна от нар


Райските ябълки се обелват (както се бели мек или попарен за секунди домат) или просто се изстискват от обвивката в купичка. Добавят се сусамовият тахан и зърната нар и закуската е готова.




Комбинацията, макар и семпла, е прекрасна – много е вкусна и свежа. Добре узрелите и омекнали райски ябълки са божествени, а нарът чудесно балансира сладостта им. Какво по-добро за начало на деня!








2 коментара:

  1. Тази закуска е много лесна за приготвяне Миме.При това е богата на витамини, красива и засищаща.Веднага ще я направя, но в момента нямам райски ябълки.Ще потърся и ще я опитам.
    Благодарности за идеята.През зимата това е истински елексир, бомба от витамини.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това ми е най-простичкият вариант, Ели, в други случаи добавям и накиснат лимец или овесени трици, орехи, че даже и по някоя мандринка... Но всичко е въпрос на моментно настроение и налични продукти. Вкъщи много обичаме райски ябълки, но за съжаление свършиха за тази зима, ще чакаме новата реколта догодина. :)

      Изтриване