23 март 2022

Салата айсберг с царевица, сушени домати и зелен лук




Най-често комбинирам свежата салата айсберг с моркови – винаги ми се намират в хладилника, пък и си подхождат. Този път обаче реших да внеса разнообразие и да използвам нещо друго, което също чинно си чака в шкафа – сладурските сушени чери доматчета, събрали в себе си цялата позитивна енергия на слънчо през лятото. Останалите съставки са си дежурни – те придават и цвят, и аромат на салатата и я правят красива и богата. Количеството на продуктите както обикновено е на око (и според желаните порции).


1/3 салата айсберг
2-3 лъжици царевица
сушени чери доматчета
2-3 стръка зелен лук
няколко маслини
сол
домашен ябълков оцет


Салатата айсберг се накъсва на парченца в купа. Зеленият лук се нарязва на ситно и се слага при айсберга. Добавят се царевицата, сушените черита, солта и оцетът и се разбърква. Салатата се украсява с маслинки и е готова за сервиране.




Салатата е много свежа и хрупкава, цветна и вкусна. Приготвя се изключително лесно и бързо и е голямо удоволствие за всички сетива след обичайните зимни салати и туршии.








2 коментара:

  1. Правила съм подобна салата Миме.Много е вкусна.А и полезна, лесна за приготвяне.Цяло ястие, с което можеш да се нахраниш.Използвам замразена царевица, която много лесно без варене се измива с топла вода.Прекрасна салатка се е получила и при теб.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели. Обичам такива салати - богати и цветни. Преди години и аз си замразявах царевица - наистина е много удобно.
      Приятни почивни дни!

      Изтриване