И така, необходими са неопределен брой (най-добре толкова, колкото могат да се изядат в сравнително кратък срок) нетретирани портокали или иначе казано – био, еко, органик или както там е изписано на етикета.
Плодовете все пак се измиват добре, подсушават се и корите се настъргват. Ако са се получили по-дълги лентички, това не е проблем – когато изсъхнат, се начупват много лесно.
Разстилат се на тънък слой в чиния (или друг подходящ съд) и се сушат на стайна температура – може до прозореца на слънце, може под климатика или близо до друг източник на топлина, като периодично се разбъркват.
Понеже стърготинките са дребнички, два дни са им напълно достатъчни, за да изсъхнат добре.
Готовите портокалови корички се прибират в чисто сухо бурканче и така се съхраняват. И когато за в бъдеще решим да ароматизираме някое печиво, само отваряме бурканчето и си вземаме колкото ни е нужно от благоуханното му съдържание.
И аз обожавам ароматите на цитруси - лимон и портокал.Правя такива корички от домашно дръвче каламандин.Дребни плодчета с много вкусна , тънка коричка.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ооо, от домашно дръвче е най-добре, браво! А който си няма, дебне био плодовете в магазина! ;)
Изтриване