04 август 2017

Пълнени домати със слънчогледов пастет




Пълнените домати са изключително атрактивно предястие, но обичайните плънки за него са с млечни продукти и яйца. Оказа се обаче, че идеален за целта е и слънчогледовият пастет – той е изключително добро попадение и ако се овкуси с чесън и зелени подправки, поразително напомня на крема сирене. Прекрасно се съчетава с домати, краставици и печени чушки например и е чудесна плънка за приготвянето на различни салати и предястия или коктейлни хапки.
Количеството на продуктите е според броя на желаните порции, за 2 са необходими:


2 домата (розови)
4-5 с.л. слънчогледов пастет
2 листа зелена салата или друга зеленина
няколко кръгчета от чушка
листенца магданоз за украса


На всеки домат се отрязва капаче отгоре и с помощта на ножче и лъжица се издълбава семето, след което се изцежда отделилият се сок. Доматите се напълват с пастет и отгоре се поставя отрязаното капаче. Слагат се в чиния върху някаква зеленина (в случая – морковени листа, те също са за хапване) и се украсяват с листенце магданоз (защо не и босилек).




Така за няколко минути (е, ако пастетът е приготвен предварително) имаме чудесно предястие – много красиво и прекрасно на вкус.












Няма коментари:

Публикуване на коментар