26 януари 2018

Крем от круши




Всички продукти са на око и на вкус – целта беше да се оползотворят няколко круши, които бяха омекнали и станали прекалено сипкави, а аз не ги харесвам така. И все пак ето някои приблизителни количества:


4 големи круши – презрели, меки и сипкави
5-6 фурми
кората на 1 лимон
2-3 с.л. бадемова паста (сусамов тахан)
2 ч.л. какао


Всички продукти едновременно се слагат в чопър или блендер и се пасират до гладка смес, която се разлива в подходящи чаши. Ако е необходимо (за да се улесни пасирането), може да се добави и малко сок от лимона. Вкусно става и с лайм, но според мен ароматът на лимон повече подхожда на вкуса на крушите.
Вместо фурми може да се ползва друг подсладител по желание. Бадемовата паста служи за сгъстяване и уплътняване на крема; много е добра комбинацията и със сусамов тахан.




Кремът става леко рядък, но е прекрасен на вкус! С чудесен аромат, лек и нежен и най-вече е идеално спасение за сипкавите круши, на които всички се мръщят…







Няма коментари:

Публикуване на коментар